Mesterségek bemutatója az Abádszalóki Csipkeverők és Alkotók Házában

Létrehozva: 2015.12.08 09:20

Abádszalóki Csipkeverők HázaAz Magyarországi Régiós Közösségek (MARK) Egyesület 2015. november 20-22 között megvalósuló rendezvényének köszönhetően ismét értéket teremtett. A többnapos rendezvény által egy új szintre lépett a hagyományápolás területén. A program a háziiparos és kézműves mesterségek széles skáláját mutatta be.

A rendezvény első napján megrendezett konferencián dr. Bartha Júlia néprajzkutató a népművészet és imázsteremtés területére kalauzolta a vendégeket. Prezentációjában a kézművesség, az iparművészet, a csipkeverés tudománya, a kun népviselet bemutatása is helyet kapott.

Tovább

FETA programsorozata a hulladékképződés megelőzéséről - Összefoglaló

Létrehozva: 2015.12.02 07:50

FETA és OKTF prpgramsorozat

Összefoglaló az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség által támogatott, a Fenntartható Térségért Alapítvány által megvalósítandó, hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatról

Fenntartható Térségért Alapítvány (5641 Tarhos, Arany János u. 24., adószám: 18028056-1-04) legfontosabb céljai közé tartozik a fenntartható fejlődési folyamatok kialakításának és tanulhatóságának megteremtése, segítése, valamint gyakorlati bemutatásuk a mindennapi élet különböző területein.

Küldetésünk fontos pillére, hogy a fenntarthatóság megismertetését minél fiatalabb korban kezdjük el hirdetni, megismertetni. Tapasztalataink szerint, minél hamarabb gyermekeink életének részévé válik környezetük védelme, a fenntarthatóság kiépítése és megőrzése, illetve rajtuk keresztül is minél több felnőtthöz jut el a gondolataink és céljaink lényege, annál hamarabb kialakul a tudatos gondolkodás.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - FETA által megvalósítandó szemléletformáló programsorozatról

Létrehozva: 2015.12.02 06:55

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) által megvalósítandó, hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatról

Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatot valósít meg 6 településen Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megyében december hónapban.

Tovább

Sajtóközlemény - Megvalósult az EREX 2000 Kft. mezőtúri telephelyfejlesztés beruházása

Létrehozva: 2015.10.30 18:43

Pályázati tábla - EREX 2000 Kft.Az EREX 2000. Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság „Meglévő nyílászáró gyártó- és összeszerelő üzemek felújítása és bővítése Mezőtúron” című ÉAOP-1.1.1/D-12-2013-0097 azonosító számú projekt 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív program támogatási keretében. A 100 millió forintos összköltségvetésű beruházásban egy 793,38 m2.hasznos alapterületű modern üzemcsarnok valósult meg épület átalakítással és az ahhoz tartozó eszközbeszerzéssel.

Tovább