LEADER EGYÜTTMŰKÖDÉS - FŐOLDAL

LEADER PROJEKT - FŐLAP

Dr. Kozma GáborSzeretettel és tisztelettel üdvözlöm a Gál Ferenc Főiskola mezőtúri oktatási intézménye által koordinált Leader projekt honlapján!

A vidékfejlesztési miniszter 11/2013. (III.5.) VM rendelete (az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről) alapján a Gál Ferenc Főiskola „Helyi termékekre, helyi szolgáltatásokra alapozott jó gyakorlatok feltérképezése és hálózatba szervezése Jász-Nagykun-Szolnok megyében” címmel három Jász-Nagykun-Szolnok megyei Leader Helyi Akciócsoporttal (Tisza-Menti Leader Közhasznú Egyesület, Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, Nagykunságért Vidékfejlesztési Egyesület) közösen nyert a Leader térségek közötti együttműködés pályázaton.

Célunk a  Jász-Nagykun-Szolnok megyei Leader Helyi Akciócsoportok bevonásával a helyi erőforrásokon, szükségelteken alapuló termékek, szolgáltatások feltérképezése, a legjobb gyakorlatok kiválasztása, bemutatása, terjesztése direkt módon helyi, járási és megyei szinten, valamint szélesebb körben honlapon és kiadványban. A jó gyakorlatok terjesztésének fókuszában a gyermek- és fiatal korosztály áll, emellett horizontális szempontként megjelenik a nők szerepvállalásának hangsúlya és erősítése is.

A főiskola vidéki-térségi oktatási bázissá, közösségi térré, továbbá tudományos és nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező, versenyképes tudásközponttá szeretne fejlődni. Az elnyert projekt segítségével fejlesztjük az oktatási technikai eszköz állományunkat, tananyagainkat,  új, innovatív felnőtt oktatási tanfolyamokat indítunk, erősítjük a helyi közösségeket összetartozását, identitás tudatát, szorosabbá fűzzük a helyi és megyei hálózatok közötti együttműködéseket.

Az út, amin haladunk az eredményes, innovatív és piacorientált emberközpontú gondolkodás felé vezérel bennünket. Rendkívül kitartó, áldozatos, kemény munkára, teljes szemléletbeli, innovatív megújulásra lesz szükség ahhoz, hogy intézetünket a térség egyedülálló, innovatív vidékfejlesztési oktatási bázisává tudjuk fejleszteni.

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket.

Dr. Kozma Gábor
rektor

LEADER PROJEKT